SOMMAR!!

Jag har tänkt att uppdatera bloggen men istället har jag SOLAT! Oj vad fint vädret är och oj vilken jävla tid det tar att få en gnutta färg på benen fast facet blir sönderbränt på två röda?

I vecka har jag levt på glass och jordgubbar, gått i flipp-flopp och shorts (och solisar), pressat, kickat lite boll, förundrats över att det fortfarande är behagligt klockan 8 på kvällen, förundrats över ungdomar som har barn, promenerat upp på kullar och svettats ihjäl osv osv

/:)

Dikt...?!

Himlen är blå

Mina naglar likaså

Gräset är grönt

Vädret är skönt

Jag gillar att rimma

Men önska att jag kunde simma

Det är ju inte så att jag inte kan såklart

Det är bara det att vattnet inte riktigt är badbart

Undrar om det här med dikter verkligen var min grej

Jag kanske är mer av en blogg-tjej?

Lite avlägset hör jag en kråka skrika

Nä nu är det fan dags för en fika!

/:)


...

Ikväll kommer Alicia hit och det ska såklart bli superkul! Med sig har hon sin stallkompis (inte en häst, en kollega) samt en kompis till henne som är i stallet och praktiserar lite så det blir verkligen full rulle! Jag hoppas på riktigt fint väder imorgon så vi kan ha pick-nick i parken (och jag kan ligga och sova för det lär jag inte få i natt (?)) och bara ta det lugnt. För fint väder är det idag, sitter halvnaken ute i trädgården och skriver utkast till bloggen. Kanske borde börja skriva något vettigare? Istället för att bara ordbajsa-ihop massa strunt. Ska nog börja knåpa på en dikt...

/:)


Teeebween

Eftersom att jag inte pratar så mycket engelska här i england så försöker jag att lyssna så mycket som möjligt på engelska(=titta på tv). Precis som i sverige går det en hel del program på tvn här och (precis som  i sverige) är det mer eller mindre skit som visas. Inte för att jag klagar, älskar dålig tv.

Snog marry or avoid? Ett totalt hjärndött men helt underbart program. Går ut på att tacky-britter med för mycket smink, fakebränna och naglar och för lite kläder får undergå en "make-under" och därmed  visa sin naturliga skönhet. Det hela börjar med en liten undersökning då folk på gatan får berätta om dom vill hångla, gifta sig med eller undvika personen i fråga och då är det "meningen" att alla ska välja undvika.... Ytterst underhållande!

Bröst Tycker man om att se program om bröst ska man flytta till england säger jag bara för dom verkar helt besatta. Det visas dokumentärer om missnöjda kvinnor med små bröst och om missnöjd kvinnor med stora bröst. Ingen verkar nöjd? Dessutom fick jag lära mig att britterna har störst bröst i europa, så det är inte bara skit man kan ju lära sig något också....

Massive moves Program som visar flyttningar av typ hus. Alltså seriöst där går gränsen. Hur kan man göra ett program som bara handlar om att man flyttar på saker???????? Aja, har bara sett trailers hittils får väll kolla på ett avsnitt så jag kan störa mig ännu mer på tråkigheten i programmet. Eller så kanske jag blir frälst, let's face it, jag är inte speciellt kräsen när det kommer till tv.

Big fat gypsy weddings Det där programmet mitt stora feta syrianska bröllop som visades i Sverige ni vet? Jag såg aldrig ett helt avsnitt men OJ vad man fasade över trailers för det programmet. Nej men OJ vad dom överdriver kanske man tänkte. Syrianernas bröllop gots nothing on the gypsy’s. Alltså jag finner inga ord, det går helt enkelt inte att beskriva. Det är helt sanslöst, det är otroligt, det är smaklöst, det är bisarrt. Måste ses med egna ögon.

10 years younger Genom lättare kirurgiska ingrepp i ansiktet, lite stilråd, ny frisyr och fräsch make-up ska den som är med i programmet se 10 år yngre ut. Trevligt, trevligt, inget nytt direkt men lagom underhållande och alla blir nöjda. MEN, vad är grejen med programledaren/stylisten!? Totalt inkompetent. ALLA vet att en typisk tant-frisyr är halvkort, typ rödfärgat (oj så vågat) med lite svarta breda slingor (så det ska bli lite edgy…) och med ambitionen att se ung och fräsch ut. Jag har ALDRIG sett någon under 45 med sådana frisyrer, det är bara tanter som har ”ungdomliga” frisyrer. Om man är ung och vågad kör man väll en side cut/under cut/mohawk/whatever. Men nej, alla stackars tanter vars enda önska är att se ett decennium yngre ut går ifrån programmet med en klassisk (och jävligt ful) tantfrisyr! Klädtipsen ska vi inte ens gå in på. Det här programmet är rent bedrägeri.

/:)


Att gymma ensam...

... Kanske inte är det roligaste men här kommer lite tips (tagna ur verkliga livet) som gör det hela lite roligare (!):

1. Jogga till gymmet  så att du redan innan du börjat gymma får en fin, djupt röd nyans i ansiktet. Spegla dig i omklädningsrummet och skratta gott åt dig själv. Funkar för mig i alla fall.

2. Låtsas att du är med i en Lady Gaga musikvideo när du köttar på crosstrainern, tänk "I'm on the right track baby I was born this way"

3. Visualisera att du är ute på floden när du kör roddmaskinen. För extra effekt: Gör små swisch-swisch-ljud när du swischar fram i "vattnet".

4. Sjung med med världens känsla och gärna lite fejktårar när det spelas Robin-Dancing on my own och tänk att det är okej för att du är svensk. Ah det kanske passar bäst om man inte är i Sverige men i alla fall.

5. Njut av att ligga på en matta som en strandad säl istället för att pumpa armhävningar/sit-ups/whatever.

6. Fnissa lite åt en pensionär.... Taskigt men kul.


/:)

Veckoslutet

Vilken helg! Vilket väder! Förbered er på ett riktigt pilla i naveln inlägg:

Jag och Linnéa inledde helgen med en lugn fredagskväll på olika håll.

På lördagen var det upp tidigt. Käka underbar helgfrukors beståenda ev scrambled eggs med lite riven ost på, några skivor skinka samt ett gäng tomater. Till det: Apelsinjuice och kaffe en masse. Efter det var det bara att bege sig mot tescos iförd shorts och bikiniöverdel under tröjan där jag och Linnéa mötes upp. Vi inhandlade jordgubbar, tacochips, salsa och guacamole samt några öööööl. Vi hängde i parken hela dagen på våra filtar och hade allsång till dålig (men ändå så jäkla bra) svensk musik.

På eftermiddagen skildes vi åt, men bara för ett kort tag. Jag gick hem och fixade mig lite och drog sedan hem till Linnéa där vi käka och taggade till lite. Linnéa blev så lullig att hon inte ens kunde bestämma sig för vad hon skulle ha på sig för jacka hahaha! Eftersom att Linnéa bor lite off så var vi tvungna att ta en "mellan öl"(ölen man tar emellan två ställen liksom) på den lokala puben som ligger påvägen in till stan. Väl inne i stan blev det våra favoriter: gingerbeer och tequila! Och lite moves på dansgolvet med ett pojkband (?). Sen drog vi till legion och dansadansadansa som galningar och hitta våran soulmate Frank!! Efter det blev det taxi hem och chaffören blev lite ledsen när vi slutade sjunga våra fina svenska sånger, haha andra gången jag åkte med honom dessutom! GRYM KVÄLL.

Idag blev det bakis-käk (plusmeny på donken) som avnjöts i parken. Men det var lite blåsigt tyvärr......

/:)

Surprise!!

Jag förstår att det är många som inte kommer att tro mig när jag berättar detta, men: Jag är numera ”stolt” medlem i ett gym! Eller hur man nu uttrycker det. För det modesta priset £ 16,99/månad har jag tillgång till ett stort men minimalistiskt utfört gym, med alla väsentliga maskiner. Hoppas jag i alla fall för jag kan erkänna att jag inte har speciellt stor insikt inom det där med gym och gymgrejer och så vidare.

Det är jag och min gym-partner-in-crime Maja som tillsammans pallrar oss dit för välbehövliga work-outs. Mitt mål: Bli biff, Majas mål: bli Kenza snygg. Typ. Jag måste säga att vi är på god väg båda två! Maja den jäveln brukar dock klaga på mig att jag inte går all-in utan mest flamsar runt. What? Om det är någon som är seriös på gymmet så är det jag. Eller oj jag menar tvärtom, jag (och Maja också såklart) är de enda som inte är stonefaces på gymmet. Vad är grejen med att gå till gymmet om man ändå ser ut som att man är på en kyrkogård? Det är väll ingen som dött av att man skrattat lite eller dragit ett skämt (till exempel om korta killar som kompenserar med muskler eller folk med MÖSSA när dom gymmar hahaha, alltid lika tacksamt att dra ett skoj om) mellan motionscykeln och benpressen?

Summan av kardemumman: Det är KUL att gymma och jag hoppas att motivationen håller i sig!

/:)


Varför...

... skaffa ett liv när man kan...

... titta på extreme makeover eller my big fat gypsy wedding?
... titta igenom hela sin facebook-wall från typ 2007?
...  smälla i sig ett halvt kilo godis från caandy king?
... skita i att städa sitt rum fast det är för jäkla stökigt?


Mitt motto: Varför skaffa ett liv när det är så roligt att ha ett icke-liv???

/:)


Dags för...

En lite kvällspromenix! Tänkte gå hit:



Har precis käkat en macka med massa pressad vitlök och (philadelphia ost) för att lindra min förkylning. Om det funka eller inte får vi se imorgon men jag antar att alla sitter spända där hemma i datorstolarna och ivrigt  inväntar på resultatet??

/:)

Bo-I-Hop?

Fast det i princip bara är början på våren är det inte en sekund för tidigt att börja tänka på vad som ska hända i framtiden. Ena veckan vill jag stanna kvar här i England (och få ett jobb på typ top shop tack!?), nästa så vill jag söka jobb som barnledare utomlands (jobba ett år på bränna) och veckan efter det vill jag bara hem till Sverige och slå mig ner i skolbänken (eller ah, leva studentlivet).

Just nu känns det som att det sistnämnda är det som kommer att vara min framtid i höst. Statistik i Linköping blir det nog. Jag och Linnea som är ännu mer pluggsugen än jag, den gamlingen haha, snackade om hur nice det skulle vara att plugga och dela lya. Det fick mig och börja tänka lite på vilka jag INTE skulle kunna bo med:

 

Petra Kalte

 Ingen tvekan om att jag och den här bruden skulle ha kul om vi bodde tillsammans. Vi är alltid taggade och alltid redo! Vår lägenhet skulle vara ett fest-mecka utan dess like. Men att socialisera är inte vårt enda gemensamma intresse. Det var ju det här med shoppingen också… Frågan är hur pass väl vi skulle kunna hålla i plånboken (med LÅNADE pengar från CSN)? Skulle det bli några pengar över till mat och hyra efter att i införskaffat de där skorna som vi bara var ”tvungna att ha”? Tveksamt.

Astrid Billman (OBS! bilden är ett montage Astrid skulle aldrig städa!?)



Många härliga kvällar i lägenheten skulle spenderas över en box rödtjut, några ton choklad och djupa samtal angående meningen med livet (eller lite mer ytliga om typ ingenting). Dagen efter när man vaknar upp med huvudvärken efter vinet finns det nog dock inte mycket övers till städning… Och inte dagen efter det heller. Och så vidare. Efter kanske en månad skulle vi slarvermajor ha kläder, prylar och smuts upp till öronen och därefter sakta dö en plågsam och långsam död i vår oordning. Inte speciellt lyckat.

Victoria Eriksson Russo

 Det här är nog en av de kompisar jag har som JAG faktiskt skulle klara av att bo med. Tillsammans skulle vi kunna sitta och plugga matte, dra nördskämt och efter det snabbt svida om till en party-outfit, shotta lite ren vodka (billigtbilligt!) för att sedan dra ut och dansa som maniacs en hel natt! Problemet ligger i att snäll-vicks är lite för snäll och detta skulle såklart onda-kakan utnyttja till max. Vem skulle få sköta städningen? Vem skulle laga all mat och sköta disken och städningen? Vem skulle gå på mina föreläsningar och skriva mina uppsatser? It sure wouldn’t be me. Det skulle sluta med att Vicks får nog och slänger ut mig med huvudet före och aldrig mer talar med mig. Det vore ju synd!

/:)


SOL!

Att sitta ute en vårdag med brännande sol i ansiktet (lite väl mycket kanske för jag lär se ut som en räka imorgon) och en god bok är verkligen livskvalité för mig. Och när jag säger god bok så menar jag verkligen GOD bok. Jag läser nämligen ”Bonniers Kokbok” för tillfället. Så jäkla inspirerande och allmänbildande och det är stört hur sugen man blir på att laga (och äta också för den delen) mat. So much food so little time!

/:)


Bloggbloggblogg

Efter MASSIVA påtryckningar så har jag gjort slag i saken, loggat in på blogg.se, fört över massa bloggbara bilder från mobilen och börjat smattra på tangentbordet. Såklart går det inte att ladda upp några bilder för tillfället ( -.- ) och jag kommer inte på något vettigt att skriva om.

Får nog göra ett nytt försök i eftermiddag, efter att jag fiiikat med linnéa (och kanske köpt ett par söta skor på urban som jag haft ögonen för ett par dagar nu,,,,,,,)!

/:)


RSS 2.0