4:e inlägget för idag...

.. Inte för att jag har ngt att säga, utan just because I can!

/:)

Lunch!

Idag så varierade jag och linne oss lite så istället för en fika blev det en lunch. Tvårätters med ett glas vin, på en tisdag, jo man tackar! Ni vet när det ingår ett glas och man får välja på en cola eller ett glas vin, vad blire liksooom.... Sen blev det en snabbis på banken, Linnea fixa kort och jag internetbank bara lite oplanerat i farten. Snygg bankkille, linne fick hans kort, jag ska sno det. Lunch räckte inte så det fick bli en kaffe också.

Pilla i naveln inlägg i know men det skiter jag i för om 10 år kommer JAG vilja veta vad JAG gjorde den 31/1-2012. Appropo det imorrn är det första februari och det firas med.... COMEDY SHOW!!! Pepp.

/:)

WOHOOO



JUST DU BORDE BE MY ATT UPPDATERA SIN BLOGG!!!!!!!!

/:)

Kortaffärer



Här är alltså en bild på en kortäffar och som ni ser så är den GIGANTISK. Förutom kort kan man köpa diverse bemärkelsedagsattiraljer, tingel-tangel osv osv. Detta är inte den enda affären i Guildford som specialicerat sig på kort (om än kanske det största) utan det finns ett par till. Plus att de flesta större affärerna som har lite allt möjligt (typ M&S) ofta har stora avdelningar med varierat utbud kort. Det är inte bara i Guildford det ser ut såhär heller. En liten håla med typ 500 invånare har en liten detaljhandel, en boots och en kortaffär. Seriöst. What's frecking up with that??????????? Fyller folk år oftare här? Firar dom typ allt med kort eller vad är grejen? I Sverige finns typ 10 olika kort på ICA och sen finns Gallerix i större städer om man nu skulle vara lite mer kinkig vid val av kort. Dom är korta och älskar kort, jäkla britter. Summan av kardemumman: Britter=kort (?). Jag är trött på ordet kort nu.........

/:) 

Engelsk mat!

Man kan säga mycket om engelsk mat. Onyttig, fet och ibland jääävligt snuskig. Men det finns ljus i mörkret. Till exempel en ordentlig Sunday Roast, helstekt kyckling med potatisar, rotfrukter, broccoli, sparris och världens godaste "gravy". Jag lovar att man glömmer allt som heter svensk brunsås när man får riktigt god sky!

/:)


Söndag

I dag känns som en riktig Söndag, och det är precis vad det är! Vädret är grådaskigt, huvudet känns tungt (dock av förkylning och inte baksmälla) och jag har inget att göra. Men jag älskar Söndagar! Enda minuset hittils är att mjölken var slut i morse så det fick bli svart kaffe. Fast det finns ett minus till och det är att DN söndag inte kommer hit, faan vad jag saknar den.

Senare idag ska jag på anställningsintervju. Eller ah, jag ska ner en bit på gatan och hälsa på hos några grannar för att eventuellt babysitta hos dom. Typ samma. Med min modesta au pair lön så skulle lite extraknäck inte sitta helt fel faktiskt.

/:)

SKOR!



Från höger till vänster:

Haha jag är typ efter, från vänster till höger mena jag...:

Top shop 22,50£, Primark 12£, Office 15£, Office 15£, Office 15£

Skorna från primark köpte jag typ första veckan. Jag var så partysugen men kunde ju inte gå ut och festa själv typ en onsdag. Så det fick bli ett par partypjucks istället!

Top shoppisarna inhandlades med tanke om att det snart kommer vara supervarmt här, dessutom hade Linnea som student 20% rabatt vilket hon inte utnyttjade så då var ju jag tvungen.......

Skorna från office impulshandlades idag på superrea. Nedsatta från 85£ till 15 hahaha, lyckan var på topp när jag gick hem med påsarna. Speciellt dom röda är så bra, för dom är lite festliga men med tjock klack OCH platå OCH så är det boots så det kommer bli bästa skorna att gå ut i!


Superfin collage. Jag vet. Bildkvalitén är på topp den också. Plus att all information om mina skor är super intressan. Ikväll ska jag i alla fall njuta av min ensamhet och ta det riktigt riktigt lugnt och sovasovasova.
Kanska se en skräckis typ seven. I dag hängde jag dessutom med och kolla på hus, det var ganska spännande hehe.

/:)

Idag mår man som...

... man förtjänar helt enkelt! Det ska ju inte vara helt smärtfritt att fira in en nybliven 21-åring! Som tyvärr kom bort på slutet av kvällen men hon överlevde och vi också, tur det. Det blev förfest hos Maja, sen drog vi en snabbis (eller ah vi drog en piss typ) på en bar där trapporna var som dom i lustiga huset (i alla fall med lite alkohol i kroppen) men det kändes lite dött där så vi drog vidare till det stora förarstället och där var det folk. Och drag. Linnea ragga kramar av engelska brudar och skörda stora framgångar! Sen drog vi till the legion och dansa/hängde/mingla.

Sen har jag ätit saltlakrits!!! Och äggröra och apelsinjuice till frulle. Nu ska jag äta gooodis.

/:)


Idag mår man som...

... man förtjänar helt enkelt! Det ska ju inte vara helt smärtfritt att fira in en nybliven 21-åring! Som tyvärr kom bort på slutet av kvällen men hon överlevde och vi också, tur det. Det blev förfest hos Maja, sen drog vi en snabbis (eller ah vi drog en piss typ) på en bar där trapporna var som dom i lustiga huset (i alla fall med lite alkohol i kroppen) men det kändes lite dött där så vi drog vidare till det stora förarstället och där var det folk. Och drag. Linnea ragga kramar av engelska brudar och skörda stora framgångar! Sen drog vi till the legion och dansa/hängde/mingla.

Sen har jag ätit saltlakrits!!! Och äggröra och apelsinjuice till frulle. Nu ska jag äta gooodis.

/:)


Än en gång en älskad promenad

Fin Bro




Jag tror jag blir hög av solsken och promenader. D-vitamin och endorfiner typ? Älskar det.

/:)


Koka soppa på en napp?

Vem vill inte bli bjuden på mumsmat av mig liksom??





/:)

Gaaah

Åh jag vill ju blogga men det är inge kul utan bilder och datorn vägrar att samarbeta!! Suck. Det är i alla fall hur fint väder som helst och jag har rotat fram en utstol från garaget så idag vid 2 tiden ska jag i alla fall sätta mig ute med en frukt (kaka menar jag såklart men det ser bättre ut om jag skriver frukt), en kopp kaffe och Surrey Times (typ som mitt i Botkyrka) och sen bara njuuuta! Sen ikväll blir det party, Linnéa fyller nämligen 21 år! Grattis till henne!

/:)

Typiskt engelskt betyder...?

Alicia hade inför en viss engelska person kommenterat att något var "Gammaldagst" men fått mothugget att "Nej det är inte gammaldagst, det är Brittiskt ". Detta scenario väcker väldans mycket tankar hos en liten tjej som gillar att filosofera över saker som är just engelska eller brittiska eller sååå. Så hur ska man tolka det egentligen? Är det så att ordet brittiskt faktiskt är synonymt med gammaldagst?

Detta ska funderas grundligt över och jag återkommer med en slutsats nån gång. Den som har en åsikt i ämnet får hemskt gärna framföra den, känns som att det behövs lite disskution kring detta!

/:)

SNOOOOR

Jag älskar att spendera bokstavligt talat hela tisdagen på att tvätta och att man sedan har en snorig unge att ta hand om som snorar ner alla rena kläder på två röda.

Har räknat ut att jag måste tvätta varannan vecka (due too antalet undies) vilket känns lite väl ofta.... Tror det blir till att nyinvestera. Måste ju vara värt det i längden eftersoma att tvättid=typ pengar? Eller tvättid=tråktid?

/:)


Tips på skojig lek!

Man behöver:

-2 personer
-1 dörr

Personerna står/sitter på varsin sida av dörren och den ena stänger/öppnar och den andra säger typ "aaaahaa" med bebisröst när dörren öppnas. Är en variant av tittut kan man säga. Superkul.

/:)

Försök till Lördagskänsla en Måndag!

Även på måndagen var Alicia här. Samtidigt som jag slet på morgonpasset nere i köket låg alicia sött och sussade i min säng den slöisen. Fast det var hon värd å andra sidan. Hon är ju trots allt bara ledig på Måndagar och jobbar typ 10 h resterande dagar jämfört med mina ca 6h/dag och lör-sön ledig. Mohahahahahah.

Sen promenera vi bort till Shalford och tog en fika. Vi drack te (min första kopp te efter 3 veckor i england.....) och en goood men livsfarlig coockie, jag satte i halsen och höll på att dö och Alicia satt typ bara och kolla på som om inget hade hänt. En liten klapp i ryggen fick jag. Ingen heimlich här inte.

Speeking of livsfarlig, en timme innan alicias tåg skulle gå tog vi en sista drink. Det var nog det bästa vi gjort. Jag citerar Alicia att "Om man hellre vill dricka drinken än ett glas läsk så är det en GOD drink" och det kan jag lova att  vi ville. Hela dan, varje dag. Typ.

En med lavendel och ngt martini och en med citron och ingefära



/:)


Engelsmän och deras obligatoriska promenadsällskap

För att få gå ut och ta en promenad i England måste man i princip ha jycke med sig för att vara socialt accepterad tror jag. Säkert 90% av alla man stöter på längst promenadstigen vid floden har en hund med sig, resterande 10% är outcasts eller turister som jag.

Själv föredrar jag att ta med mig ett större och gosigare djur



/:)

En söndagskväll...

...kom min hästtjej alicia hit och hälsa på! Efter att ha srungit runt halva guildford för att möta henne sågs vi till slut på stationen och vi styrde genast kosan mot den syltigaste engelska puben i Guildford. Att vi hittat rätt bekräftades av notan, en fish and chip, en citron- och nöttårtbit samt en flarra rödvin gick på 20 pund. Snackelisnack-snack blev det och sen gick vi vidare för ännu ett glas vin.




Efter det gick vi hem till mig och tassade försiktigt in på tå, upp till mitt rum, gick och la oss och snacka vidare ända tills alicia slockna mitt i en mening typ. KUL TJEJ!

/:)

3,2,1 och där...

... Började mitt shoppingförbud! Gäller dock ej skor, second hand osv osv osv

Gäller inte alls egentligen men det skulle vara bra i alla fall.

/:)

Bula

Gårdagen har förevigats på fler sätt än med bilder. Min hjässa pryds nämligen av en fin bula som uppstått efter att ha tagit ett litet bambiskutt över majas plattångssladd. Sekunden senare finner jag mig själv pafft sittandes på golvet. Än en gång är det dessa små engelskmän som ställer till det. Med en marginal på mindre än 10 cm från mitt huvud till dörrkarmen, eller ah draperistången i det här fallet, fanns det inte nå plats för något hoppande för en "långstånk" som mig. Jag bjöd i alla fall maja och linnea på ett asgarv så det var ju snällt av mig, men soooom mitt stackars lilla huvud fick lida.

Efter en grym förfest med vin, drinkar och färdigmat från m&s blev det en ganska lugn kväll men ack så trevlig och way too tidig hemgång för mig egentligen. Missade kebaben som vanligt. Fan.

/:)

towards tonight

Har dödat nån timme med desperata försök till att förvandla mig själv till ett finare jag. Resultat:



Slutsatsen får man dra själv.

Bästa bakgrundsmusiken:

The boys are back in town - Thin Lizzy
Crazy on you - Heart
It don't make any difference to me - Kevin Michael och Wyclef Jean 

/:)

Badhus eller bathhouse

Den största skillnaden stöter man på direkt: "Omklädningsrummen". Här finns det individuella små bås där man ska byta om. Detta är defenitift inte anpassat efter den store och ohämmade, frigjorda svensken som tar plats och inte har några problem med att visa sig mer eller mindre naken inför den hälft av befolkningen med samma kön. Desto mer anpassat efter den lite mindre britten som inte vill se nån annan och knappt sig själv heller (belysning var det inte att tala om jag var nära på att sätta på byxorna ut och in). Speciellt smidigt om man dessutom inte ska byta om själv utan har en treåring i hälarna.

Efter den chockerande upplevelsen så blev det i alla fall bad för hela slanten! Man badar väll ungefär likadant här som hemma antar jag, väldigt mycket folk och barn en Lördag som denna. Tom njöt och hoppa i från kanten, ville simma själv och åka alla vattenruschkanor och skutta däremellan som en kalv på grönbete . Tilly däremot var lite lugnare men tyckte det var kul när jag lekte läskig krokodil som ville äta upp alla barn i poolen i alla fall. Själv föredrog jag att hålla i lillen när de andra åkte rutschisar eller bara sitta och plaska vid poolkanten. Det är väll ungefär så långt min äventyrslystna sida sträcker sig, det är inte utan anledning att jag alltid blir kallad "mamma". Typiskt mammigt att bara vilja ta't lugnt, men aja jag gillar'e!

/:)


Bara för att hålla flödet upp

Nu ligger jag i sängen och drar mig till avlägset barnaskrik. Ganska mysigt och rogivande faktiskt när man vet att det är föräldrarnas uppgift att ta hand om det. Idag ska jag följa med familjen till badhuset, dom kan inte riktigt åka dit själva eftersom att barnen är ganska små så det bör vara ett barn/vuxen. Ingen är gladare än jag dock haha jag älskar att bada!

Efter det blir det bara hem och fixa fakenaglar, b.u.sa, på m 2 kg smink, 12 kg löshår, 1 flaska hårspray, 3 m lösögonfransar sen partytoppen, hoe-heelsen och skippa brallorna så är man redo att parta som en redig brittisk brutta.

/:)

Aktivitet #3: Måla naglarna

Har jag spenderat way too mkt tid på men aja jag har haft fina naglar hela tiden. Det är alltid något.

/:)

Aktivitet #2: Promenixera

Jag har spenderat åtskilliga timmar till att promenera runt, både i staden men också "i skogen" eller längst floden eller bara lite hit eller dit. Det är fantastiskt vackert om man promenerar längst floden.


här skulle det vara massa bilder men datorn strejkar!





/:)

Sökes i Guildford...

... ett bra kebabställe. Fett sugen på kebab NU. Får bli en kaffe istället.

/:)

Veckoslut aka Weekends

Precis som i Sverige så är det helg här ibland också då jag njuter av två dagars ledighet.

Första helgen började med ett besök i den pittoreska staden Shere som sägs vara englands mest fotograferade. Där var jag med familjen jag jobbar hos och vi promenerade runt och sen käka vi. Supermysig stad och sådär typisk engelsk att en anglofil som jag bara tyckte allt var så fint och gulligt och bla bla blaa. På söndagen åkte jag in och träffa Miranda som också är au pair men i huvudstaden. Det tar ca 45 min att åka in till London från Guildford. Vi hängde, fika, promenera, besökte imperial war museum, mötte upp hennes kompis ida, strosa lite, fika och sen käkade vi lite till. Grym dag och jag fick äntligen umgås med nån i min egen ålder efter en vecka med bara barn och vuxna.

Andra helgen bestod av PARTY på fredagen med Linnéa (en av två svenska au pairer i Guildford, den andra är Maja). Först satt vi hemma hos mig och delade på en flaska rött samtidigt som föräldrarna var på bio. När dom kom hem fick vi skjuts in till stan och jag ville såklart börja första utekvällen med en engelsk öl och bad bartendern specefikt om detta. Jag fick en Carlsberg......... Vi hängde med ett skönt gäng brittiska pojkar från Brighton och hängde på dom till en piano bar där en duett på piano och trummor rev av Mamma Mia! Kvällen avslutades på en klubb med lite dansdansdans. Så jäkla lyckad kväll. På söndagen var jag tröttis men åkte till Surbiton för att träffa moster ankan. Vi gick på victoria and albert museum, käka thaimat på tunnelbanan och tog en öl på en pub med några av hennes kompisar och efter det drog jag och mötte miranda, ida och två till au pairer för en snabb-öl innan det var dags att åka hem igen.

TYP SNART HELG IGEN!!

/:)


Aktivitet #1: Shopping...

Haha sad but true, jag har shoppat som en galning sen jag kom hit. Det är så jäkla mycket på rea/mycket rea att det känns som att det kostar pengar att inte shoppa.......

Shoppingen i guildford är riktigt bra, typ alla stora kedjor finns representerade samt massor av små affärer och mycket lite dyrare design butiker (enda ställena jag shoppar på... höhö).

Lite smycken jag investerat i:



Och lite kläder (typ en bråkdel):



I dag var jag i grannbyn Godalming där dom har massa second hand affärer och då kan man ju bara inte låta bli att handla ännu mer som typ fyra väskor, en plånbok, två kavajer, en långklänning och ett armband. Suck på mig.

/:)

Mitt rum

Jag bor längst upp i huset i ett eget rum med badrum och det ser ut såhär:

Min säng där jag sover, till vänster är min garderob...!



"högra" delen av rummet



"Vänstra" delen av rummet m badrumsdörren



Min överbelamrade byrå haha



Jag sover hur gott som helst i sängen och kan ligga och titta på stjärnorna innan jag somnar, dock är garderoben lite liten....

/:)


Familjen

På flygplatsen möttes jag upp av mamman i familjen och Tom. Tom är tre och ett halft och har en tvillingsyster som heter Matilda (Tilly) och en lillebror som heter Gustave (Gus eller Gussie eller Gusselipusseli) som är ett år och nån månad och precis börjat stappla omkring här hemma. Familjen har också en pappa.

Tom gillar dinasours, Tilly gillar att bestämma och Gus gillar att äta. Dom tycker om att titta på Lion king aka Naughty lion. Favorit scenen är när ""Daddy lion fallig off". Eftersom att mamman i familjen är svensk så pratar ungarna både svenska och engelska och jag pratar engelska med kidsen.

Jag jobbar från 7-10 på förmiddagen och sen 16-19. Och ibland mitt på dagen när nannyn hämtar ungarna på dagis, där dom är 5h*3ggr/v.

Jag trivs hur bra som helst, alla är snälla och trevliga och har gjort allt för att jag ska känna mig välkommen. Det är verkligen en "easy going family" och jag har verkligen haft tur!

/:)

Guildford!!

Hej hej nu bor jag helt plötsligt i ett annat land, i en ny stad och lever ett annat slags liv som en förändrad människa. Typ.

Nej men jag har flyttat till Guildford i England (stortrivs gör jag) för att jobba som au pair i kanske ett halvår eller mer. Den som lever får se. Efter massiva påtryckningar från Mylia så ska jag nu försöka uppdatera lite här på bloggen också men orkar inte ha allt i ett inlägg så tänkte göra typ 100 om allt jag varit med om sen den 2/1-2012 då jag landade på Gatwick tidigt på morgonen i ett soligt england....

/:)

RSS 2.0